The Sports Hub Sunshine Coast

Coaches and Teams

big boing

COACHES AND TEAMS

An inter-disciplinary, full day, educational and experiential event. We provide new education to give coaches and their team the edge in maximising player energy, wellbeing, high performance and motivation in whole life areas.

The High Performance Experience is curated to incorporate engaging, scientific and evidence based educational sessions, alongside access to world-class facilities and expert professionals.

The experience is designed to educate coaches and their team across nutrition, recovery, wellbeing, exercise science, strength and conditioning, personality, culture and communication.

Download Info Pack

Register your interest

RECOVERY

  • An understanding of sleep for optimal health, wellbeing and performance in life and sport. Learn how to preserve energy, and use recovery conducts to unleash personal and professional performance potential.

NUTRITION

  • Integrated learning around hydration, and optimal food choices for peak performance and vitality.

WELLBEING

  • Combining the modalities of Mindfulness, Emotional Intelligence and Neuroscience to elevate personal integrity, stress resilience, self-confidence and human potentiality through the establishment of high performance habits and values-based decision-making.

EXERCISE SCIENCE/STRENGTH AND CONDITIONING

  • The knowledge, techniques and analysis to improve flexibility, posture, strength, skill acquisition and physical performance.

CULTURE AND COMMUNICATION

  • Uncover the unique personality types within your team, their intrinsic motivators, character strengths and limitations. Align communication strategies to player personalities for a cultural edge to your team’s performance.

knee joint

big boing

 
TIME ACTIVITY DURATION
8:00-9:00am Welcome Tour 60 minutes
9:00-10:45am Exercise Science 105 minutes
10:45-11:45pm Recovery 60 minutes
12:00-1:00pm Lunch and Learn 60 minutes
1:15-3:00pm Wellbeing 105 minutes
3:00-4:00pm Personality Typing, Team
Culture and Communication
60 minutes
4:00-4:30pm Q&A 30 minutes


OUR HEALTH PROFESSIONALS.
Dr. Peter Fowler - The Recovery Room
Steph Cronin - Dietitian
Nick Bennett - Exercise Scientist
Erin Barnes - Next Generation Wellness

Contact us today.

Find out more by filling in the below form and we will be in touch.